Melkein viikko tuli mökötettyä ukon kanssa. Tosi kypsää käytöstä aikuisilta =D Mä rakastan kyllä häntä mielettömästi, harmittaa vaan kun on niin vähän yhteistä aikaa, eikä silloinkaan löydy mitään keskusteltavaa...

Aamulla kävin tuossa metsässä koiran ja kameran kanssa. Taloa ympäröi sekametsä ja siellä on kieloja todella paljon.

621456.jpg

Enpä osaa niitä oikein pelätäkään, kun olen opettanut lapsille, että ne ovat myrkyllisiä. Moneen kertaan muistuttanut. Kauniita ne kyllä ovat.

621459.jpg

Metsäorvokit ovat ihania!

621463.jpg

Tämän löysin myös ja kirjasta selvitin nimeksi kevätlinnunherne. Etelä-Suomen ja rehevien metsien kasviksi mainittiin. Ehkä metsärinteemme on sitten aika suojaisa. Kukat ovat aluksi punaiset, mutta muuttuvat sinisiksi.

621461.jpg

Takapihan alatasanteen, tulevan grillipaikan, ympärille olen istuttanut viime syksynä kirsikkaa, omenaa ja kääpiöivää omenaa. Jospa saisimme tästä miniomenapuusta jo maistiaisia. Toivottavasti halla pysyy poissa.

621447.jpg

Takapihan rinteeseen istutin eilisessä sateessa muutaman kangasajuruohon taimen. Sitä oli isäni luona aikanaan paljon ja siitä saa mahtavaa yskä- ja flunssalääkettä katajanmarjojen kanssa. Kyllä, olen tämmönen luonnonlääkkeiden puolestapuhuja. Varmaan joku noita edellisessä elämässä =D

621446.jpg